Ooit Enkhuizen bezocht? Moet je zeker eens doen. Het pittoreske havenstadje staat bekend om haar verleden als centrum voor de haringvisserij en ademt de sfeer van Hollands glorie. Is het toeval dat medium Angelique Prevenier vanuit deze plaats haar licht over Nederland laat schijnen? Of heeft het universum een hekel aan de platvloersheid van het onwillekeurige? Hoe het ook zij, van haar gaan we meer horen. Dat is geen helder weten, maar een kwestie van gezond verstand.

Haar voorgeschiedenis, werk- en denkwijze maken van medium Angelique een geval apart. Vandaar ook dat het interview dat we met haar hebben een andere vorm heeft dan gebruikelijk. Aan de hand van haar reactie op vijf stellingen komen we te weten wie deze 42-jarige dame is, hoe ze denkt en wat ze doet. En passant leren we ook Whynaux Chiwo kennen, haar hoofdgids die zijn wijsheden via automatisch schrift met ons deelt.

Iedereen is paranormaal begaafd

We zijn allemaal kinderen van het licht. Onze goddelijke bron leeft vanuit ons Hoger Zelf. Dat Zelf kent geen beperking in doen en laten, in denken en weten. Op aards niveau brengt de een deze realiteit nadrukkelijker tot uitdrukking dan de ander. Dat heeft te maken met de ervaringen die we hier op willen doen, maar ook met blokkades en angsten die ons kunnen remmen in de volledige ontwikkeling van ons potentieel. Maar in principe is het paranormale te trainen, waarbij geldt: oefening baart kunst. Persoonlijk, en ik hoor andere mediums hier ook over, merk ik dat de steeds sneller wordende trilling op aarde ertoe leidt dat iedereen gevoeliger wordt. Fijn, want dat komt de kwaliteit van het mediumschap ten goede. Moeilijk, want je bent daardoor eerder vermoeid en uit balans. Mensen die zelf hun intuïtieve vermogens willen aanscherpen, raad ik aan de aandacht naar binnen te richten. Ga mediteren, trek de natuur in, word stil. En genees je innerlijk kind. Want pas dan ontstaat vertrouwen in de intrinsieke verbondenheidvan alles en iedereen en het besef dat we als mens compleet zijn.

We kiezen zelf voor ons leven

Ik heb het volgende begrepen: als we overgaan, krijgen we eerst een levensoverzicht voorgeschoteld. Dat heeft als doel ons te laten ervaren wat we het afgelopen leven geleerd hebben en welke lessen zijn blijven liggen. Op basis daarvan bepaal je zelf de inhoud van een volgend bestaan op aarde. Dwang speelt daarbij geen rol, we handelen volkomen zelfstandig in deze. Je eigen ouders kies je dus ook zelf uit. Wat ik van die van mij geleerd heb? Bijvoorbeeld dat ik in mezelf mag geloven en in mijn eigen kracht mag blijven. Laten we het er op houden dat ik door mijn omgang met hen, en met mijn ex die verslaafd was, voor mijn eigenwaarde en de bewaking van mijn grenzen helemaal op mezelf aangewezen was. Het zijn harde lessen geweest, maar ze hebben me gevormd tot wie ik nu ben. Bovendien helpen ze me in mijn werk als hulpverlener. Mijn capaciteit om in te voelen en te begrijpen is erdoor gegroeid. Het hartsbewustzijn van waaruit ik mijn medemens bezie, en dat in het verleden tegen me werkte, zorgt ervoor dat cliënten zich open opstellen. Daardoor komen we samen sneller tot de kern van problematiek.

Het leven is een grote leerschool

God vraagt niet naar je diploma’s, maar wel naar wat je geleerd hebt. Het lesmateriaal dat hij je aanreikt, is divers en uitdagend. Misschien is het daarom dat ik juist in een branche werkzaam ben waarin het gevaar voor grens vervaging constant op de loer ligt. Ik heb namelijk nog steeds de neiging te veel te willen geven, te graag te willen helpen. Daarom is de hermetische wet ‘zo binnen, zo buiten’ er eentje die ik voortdurend in mijn achterhoofd dien te houden. Wordt je innerlijke houding gekenmerkt door positivisme en vertrouwen, dan zie je dat weerspiegeld in je omgeving en gemanifesteerdin de zaken die je overkomen. Natuurlijk krijgen we allemaal van tijd tot tijd te maken met kleinere en grotere drama’s. De kunst is hun importantie niet te overdrijven. Probeer ten opzichte van je emoties enige distantie in acht te nemen. Makkelijker gezegd dan gedaan, ik weet het. Toen ik in 1999 op het punt stond professioneel aerobic instructrice te worden en een auto-ongeluk roet in het eten gooide, stortte mijn wereld in. Figuur, status én baan kwijt. Nu ben ik dankbaar dat het zo gelopen is. Dat mede daardoor de kans geboden werd naar binnen te keren om mijn werkelijke geluk te ontdekken. Ga je te veel op in de emoties van het moment, dan zie je niet dat er zich elders een ander deurtje opent. Heel verklaarbaar, want ons ego wil graag vasthouden. Het verblindt ons voor de groeikansen die het leven biedt en weerhoudt ons ervan zuiver te denken en te handelen. Het maakt het moeilijker en ingewikkelder dan het meestal is. Vandaar ook dat ik, voordat dit interview begon, mijn ego middels visualisatie in een gouden bol heb weggezet. Ik wil de hoogste waarheid verkondigen. Niet mijn waarheid. Ik wil zuiver zijn.”

Ons huidige leven is slechts een korte tussenstop op een lange zielenreis

Toen ik nog niet zo lang geleden ayahuasca thee dronk, heb ik een aantal van mijn vorige levens mogen zien. Ik zag mezelf onder andere als een Chinese prinses en als zo’n inboorling met een botje door de neus. Daarnaast werd ik ‘de vrouw die met wolven praat’ genoemd. Dat slaat op mijn leven met opperhoofd Whynaux Chiwo, mijn toenmalige partner en mijn huidige hoofdgids. Maar heel eerlijk gezegd is mijn binding met vorige levens minimaal. We leven nu, het verleden is voorbij, zo krijg ik ook altijd van Whynaux te horen. En gelijk heeft mijn hoofdgids altijd. Hij is de enige man waarvan ik dat hebben kan… Maar nu weer even serieus: onze zielenreis duurt net zolang totdat we alles ervaren en begrepen hebben. Dan keren we terug naar huis. Ik heb daar voorlopig nog geen zin in. Tijdens de trip die ik onder invloed van ayahuasca maakte, kwam ik in een vredig veld van vibrerende deeltjes terecht. Alle ego’s waren opgelost in een gigantische oceaan. Heel rustgevend allemaal. Maar ook een beetje saai. Geen wonder dat we ooit besloten hebben het rad van geboorte en wedergeboorte een flinke zwieper tegeven!

De hemelse wereld is net zo werkelijk als de aardse

De moeder van een cliënt was overleden. Ik zag dat haar man, die eerder overgegaan was, in de hemel een huisje voor haar had gebouwd. Compleet met een mooi tuintje. Het verschil tussen hier en daar is niet zo groot als we wel denken. Belangrijk onderscheid is echter dat de manifesterende werking van onze gedachtekracht in de hemel veel sterker en directer is dan hier op aarde. Maar langzamerhand verdwijnt ook dat verschil. De hemel komt als het ware naar ons toe. We zien dat om ons heen gebeuren: door de toename van licht, kan het donker zich nauwelijks meer verschuilen. Het treedt in de openbaarheid. Dat is niet altijd een leuk, maar wel een noodzakelijk proces op onze weg naar heelwording. Eveneens onderdeel van deze ontwikkeling is onze geïntensiveerde gevoeligheid voor alles wat zich op andere niveaus van bestaan beweegt. Denk aan gidsen en engelen, de bemiddelaars tussen boven en beneden. Ik voel en ruik ze om me heen en word bijvoorbeeld gekriebeld en geaaid. Ze openbaren zich aan me in de vorm van lichtbollen. Wil je deze lichtwezens zelf ook ervaren? Probeer gedachten uit je hoofd te bannen. Zeg tegen hersenspinsels: ‘straks heb ik tijd voor jullie,nu niet’. Wanneer je jezelf in de jij-vorm begint aan te spreken of de antwoorden nog vóór het stellen van vragen in je bewustzijn opborrelen, dan weet je dat er vanuit de andere sferen tot je gesproken wordt.”

Bron: Paravisie, text door Niels Brummelman.

Jouw vragen zijn welkom